Mert minden háztartásba kell egy 20+ éves svéd tank...

Nyolcötvenes

Nyolcötvenes

A zene... az jó. (Avagy hogyan lett gyári hangrendszer az autóban...)

2018. február 23. - zoltan_850

Szép Estét!

Jobb cím nem ugrott be, ezt egyrészt tudjátok be a késői időpontnak, másrészt annak, hogy aki ismer, az tudja, hogy előszeretettel nézek mindenféle trash videókat ha van pár szabad percem....

Már megvételkor is nagyon zavart, hogy az autóban egy 1DIN-es kazettás Clarion töltötte volna be az ideiglenes zajforrás szerepét, feltéve, ha szólt volna. Az, hogy emellé ocsmány is volt, az egy külön történet. A fő gond az volt, hogy nem szólt... Le volt mind a négy hangszóróról porladva a saru, plusz hátul nem is voltak, csak a helyek. 

blogba.jpg

Nem valami szép, ugye? A kép amúgy a megvétel estéjén készült, alig sikerült visszakeresni. 

Mint már valamelyik korábbi posztban említettem,. prioritás lett a rádiókeresés, egyrészt a lyuk miatt, másrészt mert gyűlölök csöndben vezetni, ez a kis rádiócska meg nem volt képes élvezhető hangot produkálni. 

Egy facebookos adok-veszek csoportban találtunk egymásra egy úriemberrel, és egy SC805-ös CD-s, kazettás gyári rádióra, olyanra, amilyet akartam bele. Nekem ez a feeling része. Ide is ért, ki is lett kódoltatva. Nem titok, cakk pakk 20 ezer forint volt. 


 blogba2.png

Amint bekerült a normális fejegység az autóba, egyből kijött, mennyire hiányoznak a hátsó hangszórók a hangképből, gyakorlatilag a basszus a csak a rádión lévő tolópotméter formájában volt jelen... Ekkor már tárgyaltam egy emberrel, akivel bontott 850 alkatrészekről tárgyaltunk. Rákérdeztem a hátsó hangszórókra, ééééés voltak. A beszerelés kb. fél órás művelet volt, amiből 25 percet az tett ki, hogy a kombiba való hátsó hangszórókról fűrészeltük le a "beépítőkeretet". Most már csak rács kellene elé, mert minden utasra rá kell szóljak, hogy ne rúgja le, mikor beszáll hátra.

blogba3.jpg

Hogyan tovább?
- RÁCSOKAT KELL SZEREZZEK!
- Ha valahol felbukkan egy kalaptartó, meg a gyári +2 hangszóró, lecsapok rá, a fejegység elbírja, de egy gyári erősítő lenne maga a mennyország... 
- Külföldről rendelni egy diszkrét AUX-Bluetooth modult, a jelenlegi hiper-igényes, de meglepően tisztán szóló AUX-os kazetta adapter helyére.

Következő írásom egy kis kozmetikázásról fog szólni, ami már meg is történt, csak le kell írni. :-) 

Bármilyen észrevételt szívesen fogadok!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyolcotvenes.blog.hu/api/trackback/id/tr9513691206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása